www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Obec navštívili filmaři

Místní občané se ocitli přímo v centru natáčení. V dopoledních hodinách se sjížděl filmový štáb ke kostelu Povýšení sv. Kříže, který dominuje obci.

Jeřáb, který má dosah ramene 45 metrů, vyzvedl kameramana, pomocného režiséra a klapku nad střechu kostela. Čekalo se jen na hlavního hrdinu dne. Byl jím herec Rudolf Hrušínský. Ten musel vystoupit po schodech levou věží na střechu. Byl připraven záběr, jak Rudolf Hrušínský sedí na podstavci prostřední sochy mezi věžemi kostela.

Pak už jsme jenom slyšeli: „Klapka, kamera, atd.“

Polský režisér Jacek Glomb vše sledoval dalekohledem ze silnice. Vypadal spokojeně. V České republice točí svůj film Operace Dunaj. Přihlížející diváci si tuto událost fotili a natáčeli na kameru. S netrpělivostí sledovali, až vyjde hlavní hrdina ze dveří kostela. Rudolf Hrušínský s nimi popovídal a podepsal se všem na památku. I on si odnesl fotografii kostela, aby ukázal vnoučatům, kde hrál.

Zápis v obecní kronice, s podpisy herce Rudolfa Hrušínského, režiséra Jacka Glomba a kameramana Jacka Petryckiho bude připomínat tuto událost navěky. Mile všechny překvapilo, že celý filmový štáb se choval slušně a ohleduplně.

Těšíme se na premiéru filmu a krátký záběr z naši obce Ostružno.

autor: Zdeňka Richterová, místostarostka obce

14.09.2008

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2008 / strana -1- / filmaři v obci /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+