www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Počítačový kurz i tvůrčí dílna pro veřejnost Fotka

Obec uspořádala pro občany kurzy „Základy výpočetní techniky“ a „Aranžování květin a découpage“ Počítačový kurz vedla lektorka Markéta Obitková a navštěvovalo ho osm posluchačů z Ostružna a Hlásné Lhoty. Absolventi obdrželi Osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.
- zobrazit článek


Vánoční besídka dětí pro seniory Fotka

Děti z místní MŠ pilně nacvičovaly básničky, písničky a tanečky s vánoční tematikou. Připravovaly se na příchod Mikuláše, anděla, čerta a těšily se na stromeček s dárky. Na pomoc proti síle pekelné si pozvaly rodiče, prarodiče a sourozence, aby všem ukázaly, co se naučily. Čert byl neodbytný, ale Mikuláš s andělem je chválili a rozdávali dárečky.
- zobrazit článek


Oslavili jsme 140. výročí školy Fotka

Obec spolu s místními hasiči uspořádala setkání absolventů školy a mateřské školy, rodáků a přátel Ostružna ke 140. výročí vystavění nové školy v obci. Historie školství v Ostružně sahá do roku 1723, kdy baráčník Matěj Suchánek ve svém příbytku vyučoval zdejší děti.
- zobrazit článek


Dušičkový koncert Fotka

Kostel Povýšení sv. Kříže v obci opět ožil hudbou. V den Památky zesnulých uspořádala Farnost Ostružno s o. s. Trimitatis Societas koncert duchovní hudby: Dušičky aneb Kde tak rychle jdeme? Zpívali a na dobové nástroje hráli Literácy Jitčín, hosté a Michael Pospíšil.
- zobrazit článek


Obnovujeme zajímavé tradice Fotka

Občanské sdružení Trinitatis Societas spolu s obci a fraností ve spolupráci s Regionálním muzeem a galerií Jičín a svazkem obcí Mariánská zahrada se snaží obnovit starodávné tradice spojené se setkáváním s hudbou a putováním přírodou.
- zobrazit článek


Obec navštívili filmaři Fotka

Místní občané se ocitli přímo v centru natáčení. V dopoledních hodinách se sjížděl filmový štáb ke kostelu Povýšení sv. Kříže, který dominuje obci. Jeřáb, který má dosah ramene 45 metrů, vyzvedl kameramana, pomocného režiséra a klapku nad střechu kostela. Čekalo se jen na hlavního hrdinu dne.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2008 / strana -1- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+