www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Obnovujeme zajímavé tradice

Občanské sdružení Trinitatis Societas spolu s obci a faraností ve spolupráci s Regionálním muzeem a galerií Jičín a svazkem obcí Mariánská zahrada se snaží obnovit starodávné tradice spojené se setkáváním s hudbou a putováním přírodou.

Barokní ostruženská pouť začala bohoslužbou v kostele Povýšení sv. Kříže. Veřejnost lákala prohlídka fary, která byla po dlouhou dobu nepřístupná. Tam bylo připraveno občerstvení a při barokní hudbě si lidé mohli prohlédnout výstavu o Mariánské zahardě. Dětem se líbilo divadelní představení. Potom měla následovat pěší pouť ke kapli Nejsvětejší trojice. Vzhledem k dešti odjeli k ní všichni auty. Přes trvalou nepřízeň počasí byla účast hojná.

Součástí návratů k tradicím bylo i barokní zlaté posvícení opět s bohoslužbou, prohlídkou budovy fary a farní zahrady a pro děti představením loutkového divadla Martínek. Benefiční koncert na opravu barokních varhan bohužel navštívilo velmi málo posluchačů.

„Barokní pouť a posvícení se vydařily a věříme, že nás přízeň posluchačů barokní hudby neopustí,“ uvedla místostarostka obce Zdeňka Richterová.

autor: Redakce Jičínského deníku

26.10.2008

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2008 / strana -1- / obnovoujeme tradice /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+