www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Vánoční besídka a vítání občánka Fotka

Obecní úřad Ostružno připravil pro důchodce tradiční vánoční besídku. Sváteční odpoledne zahájil starosta obce Jiří Richter. Děti z MŠ předvedly jak si žijí malí čerti v pekle. Celý den nic nedělají a válejí se okolo ohně s kotlem. Potom následovalo pásmo písniček a básniček.
- zobrazit článek


Rozsvěcení adventního věnce, dopis pro Ježíška Fotka

Adventní odpoledne pro nás připravila Zdena Bittnerová, která vede ostruženskou knihovnu. Po výborném občerstvení jsme rozsvítili svíčky na adventním věnci. Zdena Bittnerová nás seznámila s činností knihovny a vyhlásila nejlepší čtenáře.
- zobrazit článek


Svíčky a písně za zemřelé Fotka

Památku zesnulých jsme si v obci připomněli už v sobotu. Před kostelem Povýšení svatého Kříže v Ostružně stojí kněz v bílém, vedle muž s křížkem v ruce. Vlevo dívky Literátského bratrstva, s nimi i muž. Všichni mají v ruce rozžaté svíčky nebo lucerničky. Je šest večer, stmívá se. Literácy začínají zpívat.
- zobrazit článek


Cuketománie a Celerománie v knihovně Fotka

Knihovnice Zdena Bittnerová připravila pro zájemce přednášku a ochutnávku výrobků z cukety, patizonu a celeru. Návštěvníci knihovny pozorně naslouchali o pěstování a zpracování této zeleniny. Ochutnali smažené řízečky, pomazánky, nákypy, míchané saláty, sladké potěšení ke kávě a čaji.
- zobrazit článek


Drakiáda a dýňování Fotka

Obecní knihovna v Ostružně pod vedením Zdeny Bittnerové pro nás připravila odpoledne plné překvapení. Před knihovnou se začali scházet rodiče s dětmi, které se těšili na oblíbenou drakiádu. Za obcí na stráni létali hlavně rodiče a ratolesti ukazovaly, který drak vzlétl nejvýš. Po řádném vyvětrání na čerstvém vzduchu následovalo další překvapení.
- zobrazit článek


Nejsympatičtější prvňák Fotka

Zpravodajský server Jičínský deník.cz vyhlásil soutěž o nejsympatičtějšího prvňáčka. Do 8. září jste měli možnost posílat fotografie prvňáčků v jejich první školní den. Sešlo se mnoho fotografií z celých východních Čech. Úkolem čtenářů bylo hlasovat a vybrat tak nejsympatičtějšího prvňáka.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2010 / strana -1- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+