www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Čáp už na hnízdě čeká samičku Fotka

V pátek 26. března přiletěl čáp na hnízdo v zahradě manželů Jandových, kde je již tradiční hnízdiště čapích rodinek po celá desetiletí. Upravuje hnízdo a zřejmě očekává přílet samičky, se kterou jistě vyvedou čápata. V loňském roce přiletěl již v neděli 15. března, ze čtyř vajec pár úspěšně odchoval čápata pouze dvě, předloni však všechny čtyři.
- zobrazit článek


Malí hasiči byli odměněni za výkony Fotka

Místní malí hasiči měli svoji valnou hromadu. Klub seniorů a členové SDH jim v místní knihovně připravili občerstvení za vzornou reprezentaci obce a Sboru dobrovolných hasičů. Jana Frydrychová upekla sváteční dort a všichni se těšili na jeho ochutnávku.
- zobrazit článek


Ze druhého ročníku veselého průvodu masek Fotka

O.s. Trinitatis Societas ve spolupráci s obcí a Mateřskou školou Ostružno uspořádaly druhý ročník průvodu masek aneb Masopust juž nastal! Při pěkném mrazivém počasí rej masek dováděl vesnicí. Zpívali všichni a na dobové nástroje hráli Literácy Jitčín. Nechyběly ani sáně tažené koňmi, které řídil Tomáš Enge.
- zobrazit článek


Starosti i sněhové radovánky aneb zimní Ostružno Fotka

Přívaly sněhu se nevyhnuly ani naší obci. Zapadané chodníky i příjezdové cesty, s tím se musela vypořádat nejedna obec. Obecní úřad si pozval na pomoc těžkou techniku, která překážející sníh vyvážela z obce na velké hromady. A co děti? Za vesnicí upravil Míla Enge svah na sjezdovku, kterou využívají děti nejen z Ostružna.
- zobrazit článek


Další akce obce a klubu seniorů Fotka

V prostorách místní knihovny připravil ostruženský Klub seniorů další ze svých akcí. Z oslavy pořádané ostruženským Klubem seniorů:
Bylo to malé posezení dne 9. ledna, a to u příležitosti oslavy životního jubilea paní Miloslavy Petráskové. K devadesátinám jí popřáli všichni přítomní hlavně pevné zdraví.
- zobrazit článek


Společný koncert v kostele Fotka

O.s. Trinitatis Societas připravilo ve spolupráci s MŠ Ostružno malý koncert nazvaný "Všechno k Betlému běží". Pod vedením Michaela Pospíšila a Jaromíra Gottlieba jsme se v místním kostele zaposlouchali do vánočních koled. Slavnostní výzdoba kostela, společný zpěv dětí, skupiny Literácy Jitčín a posluchačů podtrhl klidnou atmosféru vánočních svátků.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2010 / strana -4- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+