www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Nehoda mezi Ostružnem a Dolním Lochovem

Prudká změna počasí proměnila v noci na pátek silnice a chodníky v regionu v ledovou plochu. Ochromila nejen dopravu, ale také chodce. Na Jičínsku to klouzalo už ve čtvrtek večer, kdy začalo pršet a chodníky i vozovky se změnily v jednolitou vrstvu ledu.

Podle informací dispečera Správy a údržby silnic Jičín Zbyňka Hercíka sypače vyrážely na posyp už večer, v pohotovosti byly celou noc.

 „Do terénu jsme mohli pustit jen techniku, která má rozmetadlo uprostřed podvozku. Těchto strojů máme bohužel velmi málo. Musíme si uvědomit, že v posypovém voze sedí lidi, a ne stroje“, komentuje dramatickou situaci Z. Hercík. V sedm hodin ráno byly všechny silnice I. třídy na Jičínsku sjízdné. „Snažíme se zprovoznit dvojky a trojky. Někde je situace opravdu složitá, například na Peckovsku. Večer nám zůstal viset prázdný autobus mezi Ostružnem a Dolním Lochovem, ale už tam jel sypač“, ještě připomíná Hercík. Autobusy to zvládly

Dispečer Jan Šolc, který má na Jičínsku na starost autobusovou dopravu, zažil taky divokou noc. „Spal jsem asi dvě hodiny, ale situaci jsme myslím zvládli na jedničku. Jen nám neměl zůstat ten autobus u Ostružna, ale naštěstí byl bez pasažérů.“

Dispečer je ve stálém kontaktu se silničáři a podle jejich informací naviguje řidiče autobusů. Ti se proto ani ráno nepouštěli na úseky, které nebyly ošetřeny. „Večer jsme vynechali jízdy na Štidla a do Příchvoje, ale pasažéry jsme dopravili osobními vozy. Ráno nezajížděly autobusy na Březku, do Libunce, kvůli bezpečnosti byl omezen provoz ze Sobotky na Turnov přes Nepřívěc,“ doplňuje Šolc.

autor: Iva Kovářová, Redakce Jičínského deníku

08.01.2011

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -5- / nehoda mezi ostružnem a dolním lochovem /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+