www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Jivínský Štefan

Jivínský Štefan je ocenění za pozoruhodný kulturní počin na území jičínského okresu. Zakladatelem projektu je Bohumír Procházka (zvaný Prochor) spolu s několika dalšími nadšenci.

Letos se cena uděluje již po patnácté a odměnou vítězi je nejen dřevěná soška jejíž autorem jsou Renata a Martin Lhotákovi, ale také prestiž a zviditelnění nejen samotného nominovaného, ale současně i obce nebo města ze kterého pochází.

Avšak hlavním smyslem štefanského snažení je získat přehled o všech bohulibých kulturních aktivitách na okrese, pozvat lidi na setkání a tam jim poděkovat.

Za rok 2010 byla nominována i Zdeňka Bittnerová a to za činnost, která překračuje rámec práce knihovnice Místní knihovny Ostružno. Za pořádání kulturních akcí pro celou obec jako byla drakiáda, celerománie a cuketománie (na tyto akce vše osobně napekla), velikonoční výstava, oslava devadesátin nejstarší občanky Ostružna v knihovně, přednáška o kriminalitě a další ....

Letos se bude slavnostní předání konat v Sousedském domě v Miletíně a to 25. února 2011 od 16:15 hodin a nominováno bylo 135 počinů za zásluhy v roce 2010 a 80 za zásluhy dlouhodobé.

Soubor s nominační tabulkou si můžete prohlédnout zde.
Staženo z webu http://jivinskystefan.webnode.cz/

Nominace za rok 2010 si můžete také prohlédnout na http://jicinsky.denik.cz

autor: PjC

30.01.2011
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -5- / jivínský štefan /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+