www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Taneční klub při KZMJ má za sebou úspěšný rok 2013

Tanec má v Jičíně dlouholetou tradici, a to hlavně díky klubu, který působí při KZMJ. V posledních letech se zájem o taneční sport zvýšil, v současnosti má klub přes 30 členů. Díky poctivé práci lektorů a konzultacím tanečního mistra Petra Mertlíka se začaly dostavovat úspěchy, a to ne ledajaké.

Pokud přirovnáme kategorie v tanci ke sportovním, v současnosti je v klubu jeden mezinárodní pár (Michal Šolc a Bára Kubíčková), jeden extraligový (Patrik Fiala a Sabina Machačná), dva prvoligové (Jakub Rulc, Iveta Šudová a Stanislav Šulc, Lucie Holubičková) a několik párů druholigových. Největší radost nám aktuálně dělají páry dětské, které v posledním roce pravidelně obsazují přední příčky na soutěžích, lidově řečeno, každý týden je někdo na bedně. Z nich bych rád vyzvedl úspěchy Lukáše Frydrycha a Anety Machačné. Je jen málo soutěží, kde se tento pár nedostal mezi tři nejlepší, a ač patří stále do kategorie "děti", slaví úspěchy i v juniorech, kde poráží starší a zkušenější tanečníky. Třešničkou na pomyslném dortu jejich úspěchů je titul vicemistr ČR Hobby dance Svazu učitelů tance z 8. května. Veliký dík patří v neposlední řadě rodičům, kteří své děti podporují. Taneční sport je náročný nejen na čas, ale hlavně na finance.

Všem našim párům přejeme mnoho dalších úspěchů, a ačkoli to zní namyšleně, jsme o nich do budoucna přesvědčeni, neboť právě v kategorii dětí se rýsují další naděje. O pokračování taneční tradice v Jičíně tak nemáme strach.

autor: Marek Vondrák, produkce KZMJ
foto: M. Šolc

17.01.2014

- původní článek na http://jicinskozpravy.cz
 


Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2014 / strana -4- / taneční klub při KZMJ má za sebou úspěšný rok 2013 /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší.