www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Snažíme se pečovat o vzhled obce

V letošním roce tvoří jednu z nejvyšších položek v rozpočtu Ostružna péče o vzhled obce. Obecní zastupitelstvo schválilo koupi žacího traktůrku s příslušenstvím za 122 000 Kč.

Největší bolestí obce bývalo sečení a pravidelné udržování travnatých ploch, které jsou zde poměrně rozsáhlé. Jedná se o hřiště, plochu kolem kostela, okolí obecních stodol a budov, hřbitov a jiné. „Tento úkol velmi zlehčil nový traktůrek, jako obvykle se sečení trav ujali Jaroslav Polák a Jiří Bittner a údržbu pravidelně opakují,“ uvedla Zdeňka Richterová.

Místní občané kolem domů udržují posekaný trávník a krásné záhony s květinami, čehož si obecní zastupitelstvo velice váží.

Zastupitelstvo také projednalo úpravu a údržbu místních komunikací. V těchto dnech probíhá frézování hlavní silnice z Jičína do Sobotky. Přes Ostružno vede objížďka na Hradec Králové a na Poděbrady. „Je to velká zkouška pro naše občany. Nárůst dopravy úměrně zvýšil i hlučnost. I přesto obecní zastupitelstvo přijalo nabídku firmy, která zajišťuje opravu, na odkoupení vyfrézované asfaltové drti.

Materiál se naváží na hromady, rozhrnuje se po poškozených obecních komunikacích a dále se bude válcovat. Za přispění místních občanů, kteří rychle přispěchali na pomoc, se podaří opravit většinu povrchu místních silnic a zlepšit tak místní dopravní síť.

autor: Zdeňka Richterová.

11.07.2008

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2008 / strana -2- / pečujeme o vzhled obce /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+