www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Ze zájezdu na výstavu Země živitelka Fotka

Dobrovolní hasiči připravili pod záštitou obce pro milovníky výstav zájezd na 35. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka. Celkem se přihlásilo 29 účastníků, kteří se těšili, co bude letos v Českých Budějovicích nového. Slavnostní zahájení výstavy bylo spojené s předáním ocenění národní značky kvality KLASA.
- zobrazit článek


Indiánský den 2008 Fotka

Po pohádkových bytostech a šikovných ručičkách uspořádala obec s místními hasiči dětský indiánský den. Kdo měl chuť, zapojil se do příprav, jiní přispěli sponzorským darem. Malovalo se a stavělo týpí, které zapůjčili manželé Kočovi z Břístve. Hubert Šebor z Dolního Lochova vyřezal nádherný totem, který je pomalován a vyniká na školním hřišti v Ostružně.
- zobrazit článek


Nebyl to Mikuláš - byl to král Fotka

Ze svých obydlí vycházeli udivení občané obce, když spatřili na zdi vedoucí kolem kostela sedět prapodivně oblečeného muže, který zdálky vypadal jako Mikuláš. Jičínský Deník zjistil, že šlo o frekventanta dětského prázdninového tábora, který v přestrojení za krále čekal na děti. Ty se po chvíli dostavily a ptaly se na další cestu za pokladem.
- zobrazit článek


Snažíme se pečovat o vzhled obce Fotka

V letošním roce tvoří jednu z nejvyšších položek v rozpočtu Ostružna péče o vzhled obce. Obecní zastupitelstvo schválilo koupi žacího traktůrku s příslušenstvím za 122 000 Kč. Největší bolestí obce bývalo sečení a pravidelné udržování travnatých ploch, které jsou zde poměrně rozsáhlé.
- zobrazit článek


Zahradní slavnost 2008 Fotka

Tak jako každý rok, tak i letos se konala na hřišti u místní školy v obci Zahradní slavnost. Při pěkném odpoledním počasí se sešli rodiče a příbuzní dětí, které navštěvují místní mateřskou školku, aby slavnostně ukončili školní rok. Děti předvedly pásmo tance, písniček a básniček.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2008 / strana -2- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+