www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Výročí a hasičská soutěž

Obecní výbor v Ostružně podal v roce 1889 návrh a bylo uznáno všeobecně za dobré zřídit pro bezpečnost spoluobčanů spolek pod názvem Sbor dobrovolných hasičů v Ostružně u Jičína.

Účelem spolku jest vystoupiti soustředně proti požáru a zde spojenými silami rozkácený živel hasiti, životy a majetek spolu bližních hájiti, jakož nezištným sebeobětováním každému ku pomoci přispěti (krátký text ze stanov z roku 1889).

V letošním roce slaví SDH Ostružno 120 let od svého založení. K této příležitosti se v obci konala hasičská okrsková soutěž na louce v Pazderně. Sjelo se celkem 19 družstev. Z dětí to byly Bukvice 1. a 2., Staré Místo 1. a 2., Březina a Ostružno. Z žen pak: Bukvice, Veliš a Staré Místo. Družstva mužů: Bukvice, Veliš, Staré Místo, Šlikova Ves, Čejkovice, Hlásná Lhota 1. a 2., Ostružno a Březina.

Místní hasiči společně s Klubem seniorů připravili vynikající zázemí pro hasičský sport. Počasí přálo a účast předčila všechna očekávání, všichni se dobře bavili. Děkujeme všem, kteří přijeli do Ostružna podpořit a oslavit naše hasiče.

autor: Zdeňka Richterová, místostarostka obce

16.06.2009

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2009 / strana -3- / výročí a hasičská soutěž /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+