www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Poděkování za pomoc Fotka

Obec spolupořádala charitativní sbírku, do prostor v majetku úřadu bylo možné – jak jsme informovali – přinášet materiální pomoc pro lidi v nouzi. Byl též poskytnut příspěvek na dopravu ve výši 500 korun. Od centra Diakonie obec obdržela následující dopis: „Vážení přátelé, chceme Vám tímto upřímně poděkovat ...
- zobrazit článek


Kurz ubrouskové techniky Fotka

Obecní zastupitelstvo připravilo pro zájemce kurz tzv. ubrouskové techniky. Místní knihovna se proměnila v tvůrčí dílnu. Sešly se samé ženy. V předvánočním shonu se na chvíli zastavily, aby udělaly radost sobě, svým blízkým a známým vlastnoručně vyrobeným dárkem. Pod vedením Aleny Přibylové jsme vytvořily nejen nádherné obrázky, ale ozdobily i dózy a lahve.
- zobrazit článek


Zprávičky z Mateřské školy Fotka

Mateřská škola sídlí v obci od r. 1946. Zastupující učitelka Jana Engová pro nás vytvořila fotogalerii vzdělávacího programu, který se dětem velice líbil. Velkým zážitkem pro ně byl velký zelený traktor John Deere, který si mohly zblízka prohlédnout a zjistit, jaké práce může vykonávat na poli.
- zobrazit článek


Oprava varhan potřebuje podporu Fotka

Výzva SOS občanského sdružení Trinitatis Societas na opravu varhan v kostele Povýšení sv. Kříže v Ostružně u Jičína. O. s. Trinitatis Societas (s cílem organizovat a podporovat kulturní, vzdělávací a společenské aktivity zaměřené na obnovu kulturně-historických a duchovních barokních tradic) iniciovalo obnovu výjimečně historicky cenných pozdně barokních varhan v kostele Povýšení sv. Kříže v Ostružně.
- zobrazit článek


Výstava a drakiáda Fotka

"Podzim hojně větrů a dešťů mívá, ale někdy přece se na nás vesele dívá". Místní knihovna spolu s obcí připravila zajímavé odpoledne pro širokou veřejnost. Knihovnice Zdena Bittnerová zajistila výstavu keramiky a ochutnávku sýrů z Českého ráje. Návštěvníci si mohli vystavené zboží nejen prohlédnout, ale i zakoupit.
- zobrazit článek


Koncert i průvod světélek Fotka

O.s. Trinitatis Societas a Arciděkanství Jičín připravilo pro zájemce o duchovní hudbu kratinký koncert. V kostele Povýšení sv. Kříže hořely svíčky, poklidnou atmosféru svátku Památky zesnulých podtrhlo zpívání a hraní seskupení Literácy Jitčín. Po koncertě jsme se vydali se světélky průvodem na hřbitov, kde se konala mše za duše zemřelých. Kdo měl zájem, mohl se vrátit na faru na malé pohoštění.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2009 / strana -1- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+