www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Barokní pouť Fotka

Příznivci barokní hudby slavili opět svátek. Sešli se na ostruženské faře, kde se Jana Bosáková rozpovídala o další činnosti o.s. Trinitas Societas. Pan Pospíšil představil připravovaný záměr restaurování cenných barokních varhan mistra Josefa Gottwalda ze Semil z let 1796-1797 v ostruženském kostele. V první fázi rekonstrukce dostali na tuto opravu 250 tisíc Kč z dotace KÚ Hradec Králové.
- zobrazit článek


Výročí a hasičská soutěž Fotka

Obecní výbor v Ostružně podal v roce 1889 návrh a bylo uznáno všeobecně za dobré zřídit pro bezpečnost spoluobčanů spolek pod názvem Sbor dobrovolných hasičů v Ostružně u Jičína. Účelem spolku jest vystoupiti soustředně proti požáru a zde spojenými silami rozkácený živel hasiti, životy a majetek spolu bližních hájiti, jakož nezištným sebeobětováním každému ku pomoci přispěti (krátký text ze stanov z roku 1889).
- zobrazit článek


Ostruženští čápi v TV - podruhé Fotka

Již jsme informovali o natáčení ČT v obci. Filmaře zaujalo hnízdo čápů na zahradě rodiny Jandových. Režisérka Jitka Stropková navštívila obec i podruhé a dotáčely se poslední scény pro pořad Mezi námi zvířaty. Moderátor pořadu, herec divadla Ypsilon Daniel Šváb, prověřoval historii čapího hnízda u manželů Jandových a znalosti dětí z místní mateřské školy o chování čapí rodinky.
- zobrazit článek


Zavítali jsme do Holenic k ovečkám Fotka

Obyvatelé Ostružna akce nejen připravují, ale také se rádi jedou podívat, co nabízejí ostatní. Vydali jsme se do Holenic na akci Stříhání ovcí. Byl to ráj pro děti Mohly si hladit jehňata, kůzlata a nejvíce obdivovaly bílého kozla s ofinou.
- zobrazit článek


Šmoulové v akci Fotka

V letošním roce oslaví SDH Ostružno 120 let svého trvání. Emil Rychetník, Míla Enge a Míra Frydrych se ujali cvičení malých hasičů. Družstvo, které má věkový průměr pět let, ve složení Jiřík a Kubík Enge, Lukášek a Davídek Frydrych, Anička Gollová, Vojtíšek Rychetník, Honzík Novotný, Terezka Rychetníková, Honzík Polák a Románek Vejlupík vyjeli soutěžit do Psinic u Libáně.
- zobrazit článek


Čarodějnický rej Fotka

V podvečerních hodinách se na návsi začaly posledního dubna rojit čarodějnice. Průvod s vynášením vyrobených čarodějnic prošel vesnicí. Jejich symbolickým upálením byla na hřišti zahájena filipojakubská noc. Děti měly radost z připravené akce a hlavně si mohly samy opéct buřty a poletovat okolo ohně.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2009 / strana -3- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+