www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Zlaté posvícení s hudbou a tancem Fotka

O.s. Trinitatis Societas spolu s obcí a farností Ostružno ve spolupráci s Nadací Život umělce připravilo pro občany „Barokní (to jest zlaté!) posvícení“. Po slavné mši svaté v kostele následovalo posvícenské hodování na faře. Zde si mohli návštěvníci pochutnat nejen na dobrůtkách, ale i zakoupit si v Karmelitánském knihkupectví kalendáře, pohledy, knihy (např. Jičín a okolí na dobových pohlednicích, kde je zmínka o Ostružně), čaje a likéry. Při pěkném počasí nám taneční mistr Vladimír Kočí předvedl ukázky barokních tanců.
- zobrazit článek


Indiánský den 2009 Fotka

Místní hasiči, klub seniorů spolu s obcí Ostružno uspořádali pro děti a dospělé indiánský den. V loňském roce, kdy maminky musely balit své děti do bizoních kůží, se letošní den opravdu vydařil. Slunce pálilo jako v indiánském létě a do Ostružna přijelo celkem 80 dětí v doprovodu rodičů a příbuzných.
- zobrazit článek


Zahradní slavnost 2009 Fotka

Rok se s rokem sešel a v obci se opět konala Zahradní slavnost u příležitosti ukončení docházky dětí z mateřské školy před jejich nástupem do první třídy. Přítomným divákům děti přednesly vše, co se v uplynulém období naučily. Přednášely básničky, zpívaly a tančily a jejich snažení bylo odměněno potleskem.
- zobrazit článek


Navštivte výstavu Fotka

O veškeré dění v obci se zajímali žáci ze ZŠ Zlatníky-Hodkovice. Školu v přírodě trávili v rekreačním středisku Homole v blízkosti obce. Na sjednané schůzce se dozvěděli vše o její historii i současnosti. V místní knihovně si prohlédli výstavu fotografií z různých akcí, kroniky, třídní knihy, propagační materiály. Na památku si odnesli letáček o Ostružně.
- zobrazit článek


Slavnost těla a krve páně Fotka

Slavnost Božího těla patří mezi pohyblivé svátky v době od 21.5. do 24.6. Po nucené dlouhé přestávce byla tato tradice znovu obnovena. Již pátým rokem se k této příležitosti schází lidé v kostele Povýšení sv. Kříže v Ostružně, aby uctili památku Ježíše Krista. Pamětníci vzpomínají na to, jak okolo kostela stály vyzdobené oltáře, které symbolizovaly obce patřící k farnosti Ostružno.
- zobrazit článek


Nová pohlednice Ostružna Pohlednice

Akademického malíře Jiřího Škopka zaujala dominanta Ostružna - kostel Povýšení sv.Kříže, který byl vystavěn v letech 1772-1780 v pozdně barokním slohu. K ukončení 1.světové války byly před kostelem vysázeny tři lípy: Masarykova, Svobody a Legionářů. Do své sbírky si můžete pohlednice zakoupit každé pondělí na OÚ od 17-19 hodin.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2009 / strana -2- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+