www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Další úspěšná výstava

V obci se stále koná mnoho různých akcí pro veřejnost. Jednou z nich byla i velmi úspěšná výstava, kterou jsme si zde připomněli tradici Velikonoc, nejvýznamnějších a nejstarších svátků. Jsou oslavou vítání jara a zániku zimy.

Mohli jsme si prohlédnout a zakoupit malované kraslice, mazance, perníčky, dorty a různé dekorace. K vidění byly různé druhy žebřiňáčků a trakařů na květiny, výrobky z keramiky, patchworku, vyšívané ubrusy a ukázka kovářské práce. Perníčky na výstavu také napekly a ozdobily děti z mateřské školy. Muži, děti a ženy z Ostružna ukázali svoji dovednost. A nejen oni. Madeirové kraslice na výstavu přivezla rodina Haklova z Horního Lochova. Šlikovu Ves reprezentovala se svými výrobky rodina Rambouskova. Pepa Kendík z Jičína zapůjčil měděnou korouhev kohouta. Paní Kratochvílová z Jičína uvařila výborný kopřivový čaj.

Dětem se nejvíce líbila živá káčátka, které nám dodala chlumecká firma. Překvapením pro všechny byla ochutnávka výrobků z vajec: vaječné pomazánky a tlačenky, nákypy, plněná vejce, moučníky atd. Vejce na vaječné výrobky nám dodala soběrazská specializovaná firma. Z Valdic – Obory pak jsme měli zajištěnu květinovou výzdobu.

Návštěvníci výstavy ochutnávali, popíjeli čaj a chválili. Bylo vidět, že se jim výstava líbí. Děkujeme a těšíme se na tuto výstavu opět příští rok

autor: Zdeňka Richterová, místostarostka obce
foto: Jana Engová a Míša Gollová

29.05.2011

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -4- / další úspěšná výstava /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+