www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Českým rájem burácely motorky

Nablýskané stroje značek Kawasaki, Yamaha, Honda, hudba a téměř dva tisíce návštěvníků, to všechno přinesla víkendová motoparty, která se letos poprvé konala v ostruženském kempu.Proč? Jiří Veselý, který stojí za realizací akce, nám vše vysvětluje.

„Dřívější srazy v Lužanech už jsou asi minulostí. Přesídlili jsme do Ostružna, kde máme více prostor, lepší zázemí, areál je oplocen. Změna byla na pořadu dne,“ hlásí a dodává: „Je to trošku náročné, jiné prostředí, takže si vše teprve osaháváme. Určité problémy tu jsou, ale jsme tu od toho, abychom je vyřešili a nabyli zkušeností,“ připouští Jiří Veselý. Motoparty v Ostružně je otevřeným srazem a může sem zavítat kdokoliv, a to i bez motorky. Hosté mohou přijít třeba na kávu nebo pivo, poslechnout si dobrou muziku. V pátek večer zahájila kulturní program kapela Fénix, Crionic, Škwor. V sobotu lákala seskupení Vyhoukaná sova či Komunál ad. Do Českého ráje zavítali motorkáři ze Slovenska, Polska, Německa, dokonce z Irska a Anglie. Všichni se těšili na sobotní vyjížďku, která směřovala na Vyskeř, Hrubou skálu, do Jičína a zpět do Ostružna. Had poskládaný z motorek se vinul po silnici téměř tři kilometry.

V Ostružně se sešli motorkáři všech věkových kategorií, dorazil i Zdeněk z Karlových Varů, který k motorkám „přičichl“ už ve svých dvanácti. Za tu dobu vystřídal pět strojů, od roku 2000 si hýčká modrou Yamahu. Srazů se účastní pravidelně, v Ostružně je to prý super. Upozorňuje nás na štítek, připevněný k Yamaze. Je na něm zachycen jeho bratr – motorkář, který v roce 2008 zemřel při havárii. „Nehodu nezavinil, zkřížil mu cestu náklaďák. Jezdí všude se mnou. Chybíš nám brácho,“ přiznává Zdeněk.

autor: Iva Kovářová

29.08.2011

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 


Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie Fotogalerie
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -2- / českým rájem burácely motorky /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+