www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
V knihovně se konají různé akce a výstavy

Základní informace o knihovně:


Knihovnice: Zdeňka Bittnerová
E-mail: knihovna.ostruzno@seznam.cz
Webové stránky: http://www.knihovnaostruzno.webk.cz
Výpůjční doba: pondělí: 18 - 19 hodin
Internet pro veřejnost: pondělí: 17 - 19 hodin, dále kdykoliv po dohodě
Umístění knihovny: samostatná místnost v budově obecního úřadu
Zřizovatel: Obecní úřad Ostružno

Místní knihovnu najdete v prvním patře budovy obecního úřadu, ve které je také umístěna mateřská škola. Mezi oběma institucemi je navázána dobrá spolupráce, zdejší učitelky využívají půjčené knížky dětem ke čtení.

Knižní fond obsahuje přes 600 svazků. Ty jsou doplněny o knihy z výměnných souborů Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně, které se sem dovážejí pravidelně dvakrát ročně a jsou složeny dle požadavků čtenářů.

V roce 2009 se ujala vedení knihovny Zdeňka Bittnerová. Její záslu hou se zde začalo konat mnoho kulturních akcí, zajímavých výstav, nápaditých přednášek a besed. V loňském roce knihovnice uspořádala např. dvě netradiční výstavy Cuketománie a Celerománie spojené s ochutnávkou pokrmů, které sama vlastnoručně připravila. Návštěvníci získávají kromě dojmů i nové kuchařské recepty. Každý rok se v knihovně koná také Velikonoční výstava, která bývá většinou prodejní. Návštěvníci opět ochutnávají dobroty, odnášejí si recepty či zakoupené velikonoční ozdoby.

Knihovnice nezapomíná ani na děti – na podzim pro ně pořádá Drakiádu, dlabání dýní apod. Děti si mohou vyrobit drobnosti v některé z tvůrčích dílen. V prosinci byli slavnostně vyhodnoceni nejlepší čtenáři roku 2010.

Informace o všech aktivitách jsou zveřejněny na webových stránkách: http://www.knihovnaostruzno.webk.cz, kde můžete mimo jiné zhlédnout také fotografie z uskutečněných akcí.

Knihovna je otevřená každé pondělí od 18 do 19 hodin, přístup na internet je zařízen na obecním úřadě již o hodinu dříve.

autor: Lenka Knapová

22.09.2011

- původní článek na http://jicinsky.denik.cz
 



 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -2- / v knihovně se konají různé akce a výstavy /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Opera 9.2+ / IE6+