www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Neposední učni stále někde poletovali Fotka

Co bylo vloni, letos neplatí. Tak neposlušné čarodějné učně už dlouho vrchní čarodějnice v učení neměla. Stále někde poletovali, nevěděli, kde mají připravené čarodějnice k pálení a ne a ne se seřadit do průvodu. Asi to bylo tím překrásným letním počasím.
- zobrazit článek


Pestrá činnost MŠ Fotka

Velkým dárkem pro občany Ostružna i širokého okolí byl malý koncert v kostele Povýšení sv. Kříže. S dětmi u jesliček koledovali i Literácy Jitčín. V rámci akce proběhla s.o.s. sbírka na záchranu ostruženských varhan.
- zobrazit článek


Velikonoční výstava Fotka

Velkou událostí v obci je již po několik let Velikonoční výstava. Ženy napekly a nazdobily vajíčka, perníky, dorty, mazance a různé dobroty. Muži napletli pomlázky i košík zvládli. Nechyběly ani velikonoční drobnosti, které potěší.
- zobrazit článek


Masopust a vítání jara Fotka

Dvě velké akce pod záštitou obce uspořádali místní hasiči, knihovna a klub seniorů. Staročeské tradice - Masopust a Velikonoce. Masopustní nálada byla cítit už od rána. Hospodyně pekly koblížky, připravovaly pohoštění na masopustní průvod, který procházel vesnicí.
- zobrazit článek


Oslava MDŽ a dětská valná hromada Fotka

Místní knihovna a hasiči uspořádali společnou oslavu MDŽ. Knihovnice Zdena Bittnerová informovala přítomné o tradici tohoto svátku. Připomněla, jak se v minulosti slavilo v Ostružně a přinesla ke zhlédnutí dobové fotografie.
- zobrazit článek


Hasičský bál Fotka

Tradiční hasičský bál se letos konal v Motorestu ve Starém Místě. K tanci a poslechu hrál K-Band. Bohatá tombola se všem líbila. Pořadatelé mění místo akce, aby přilákali více návštěvníků bálu. Číslo platících se každý rok zastaví na čísle padesát.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2012 / strana -3- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší.