www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Kultura v Jičíně a okolí, fara Ostružno, kostel sv. Ignáce Fotka

Jičínsko – Odpoledne Ostružno, fara. Tvůrčí dílna barokní hudby. Sjeli se lidé, aby pracovali se skvělou muzikou. Nikdo není profesionál muzikant, avšak pro všechny z nich je svět baroka úžasným dobrodružstvím.
- zobrazit článek


Zahradní slavnost v mateřince aneb Těšíme se do školy Fotka

Je konec prázdnin a v ostruženské mateřince připravily pracovnice školky pro děti a rodiče Zahradní slavnost. Loučilo se sedm předškoláků. Pět holčiček a jenom dva chlapci. Děti předvedly krásné kulturní představení, kde tančily, zpívaly a přednášely.
- zobrazit článek


Cuketománie Fotka

V Ostružně se sešli milovníci netradiční zeleniny, aby ochutnali například dýňový džus. Milovníci cuket a dýní se ve čtvrtek sešli ve zdejší základní škole, aby zde již potřetí ochutnali pokrmy vyrobené z netradiční zeleniny.
- zobrazit článek


Slavnost Božího těla Fotka

Z kostela Povýšení svatého Kříže, čtvrtek 7. června. Den před tím lilo a ještě dopoledne. Mraky se válely po obloze - žádné počasí. Stříkalo, byl již navečer, ale mraky zůstaly za námi a nás přivítal vlahý podvečer.
- zobrazit článek


Hasičská soutěž v Čejkovicích Fotka

Letos se okrsková soutěž hasičů konala v Čejkovicích. Naši obec zastupovalo družstvo mužů ve složení Martin Richter, Miloš Richter, Štěpán Richter, Tomáš Enge, Ondřej Stehlík, Petr Jakubec a Petr Polák a skončilo na pěkném šestém místě.
- zobrazit článek


S chutí jsme se zapojili do oslav Fotka

Střed obce byl na 1. máje slavnostně ozdoben májkou. Zemědělské stroje do průvodu zapůjčili místní Miloslav Janda, Jiří Richter a Miloslav Enge. Za doprovodu hudby projel alegorický průvod obcí.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2012 / strana -2- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší.