www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Přivítali jsme nové občánky, setkali se i senioři Fotka

V obci opět vítali nové občánky. Svou dceru Adélku přivedli rodiče Eva Kubištová a Petr Jenček. Syna Matyáška přinesli v náručí Eva Jahodová a David Veselý.
- zobrazit článek


Zimní výlov rybníku Vyplatil Fotka

Hlavní sezona podzimních výlovů už skončila, ale u rybníku Vyplatil v Pazderně u Ostružna bylo živo. Za silného větru a hustého sněžení se hráz hemžila lidmi chtivých nákupu ryb na štědrovečerní stůl.
- zobrazit článek


Drakiáda a kouzelné dýňování Fotka

Podzim se opravdu vydařil. Místní knihovna ve spolupráci s obcí připravila pro děti pestré odpoledne. Sešli jsme se před klubovnou, prohlédli si připravené draky a vydali se průvodem za Ostružno.
- zobrazit článek


Výměna oken u úřadu a školky zajistila úsporu energie Fotka

Obec realizovala v loňském roce projekt s přispěním fondů EU s názvem Snížení energetické náročnosti OU a MŠ Ostružno. Na objektu byla instalována nová kvalitní okna s trojskly, zatepleny obvodové stěny fasádní vatou a strop objektu.
- zobrazit článek


Muzeum hlídá půltunové pravěké zvíře Fotka

Ostroměř - V rámci nové stezky se před zdejším muzeem Eduarda Štorcha a Karla Zemana objevil mamut. Není sice živý, ale je z kovu. Pravěká socha mamuta přiláká jistě mnoho turistů.
- zobrazit článek


Letošní jaro čápata nepřežila Fotka

V obci hnízdí čápi již od roku 1957 a každý rok zde pár zdárně vyvedl mladé. Loni to byla čtyři čápata, v letošním roce byla v hnízdě, které bylo už loni za pomoci hasičů sníženo, dvě vejce.
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2013 / strana -1- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší.