www.ostruzno.cz
  OSTRUŽNO u Jičína



Vyhledávání:

Aktuálně:

Ostružno a okolí:

Počítadlo přístupů:

 
Novinky a aktuality z obce

Kováři a podkováři ve Valdštejnské lodžii Fotka

Jičín Sedličky - Zdali mohl vévoda jen tušit, jak bude jeho lodžie vypadat po téměř čtyř stech letech? Byl by spokojen s tím, jak tam konáno? Jsme, můžeme být spokojeni my? Uspořádat tu výstavu kovářskou byl zajisté skvělý nápad.
- zobrazit článek


Dostaveníčko mladých rybářů z celého kraje Fotka

Mezi prvními, jež zahájily letní prázdninové tábory, bylo zdejší rekreační středisko Sklář. Sem se sjelo devětatřicet účastníků letního rybářského tábora, který pořádá krajský svaz ČRS, územní organizace Hradec Králové.
- zobrazit článek


Z jičínských kostelů a slavnosti Božího těla v Ostružně Fotka

V neděli 19. června se konalo první svaté přijímání dětí. Holčičky přišly v dlouhých bílých šatech, chlapci v tmavých oblečcích s bílými motýlky s hořícími svícemi v rukou, za nimi stáli jejich kmotři a šťastní rodiče.
- zobrazit článek


Trojiční pouť se opravdu vydařila Fotka

V sobotu 18. června je z barokní ostruženské fary slyšet hudba. Krásná, mnohohlasá. Právě končí zkouška Literátského bratrstva (Literácy Jitčín). Zůstává jen Michal, cosi si přezpívává z partesu, sám si diriguje.
- zobrazit článek


Mateřská škola slaví 65 let Fotka

Místní mateřská škola slaví letos 65.výročí svého založení. Školku navštěvuje 25 dětí a ředitelkou je Soňa Jiránková. Činnost dětí v MŠ je pestrá. Vydařený koncert v kostele Povýšení sv. Kříže všechny potěšil.
- zobrazit článek


Čápi hnízdí v obci již od roku 1957 Fotka

Letos vychovává čapí rodinka v ostruženském hnízdě tři potomky. Potvrdilo se to při kroužkování mláďat, veterinární lékař Vl. Šoltys čápata pozorně prohlédl. „Zjistil, že jsou v dobré zdravotní kondici, a okroužkoval je. ...“
- zobrazit článek



 
 
http://www.ostruzno.cz / novinky / 2011 / strana -3- /
Optimalizováno pro rozlišení obrazovky 1024x768 a vyšší. Podporované aplikace: FireFox 2+ / Chrome 1.0 / Opera 9.2+ / IE6+